Kras 2015

Začetek počitnic –> mi pa že na poti proti Krasu. Odločili smo se za 3-dnevne priprave na Krasu. SLIKE KRAS 2015

1. dan:
Zbor pred telovadnico, jutranja ura, pršenje dežja, mi pa vsi veseli  v upanju, da bomo imeli lepo vreme, odhiteli proti Krasu. Prvi dan smo se odločili, da bomo obiskali plezališče Risnik. Po nekaj urah plezanja (preplezanih 3-5x smereh) se je dobesedno “ulilo”. Nekateri skoraj suhi, drugi premočeni. Vsi pa smo iz plezališča odšli z novim spoznanjem več v življenju – tudi plezanje je vodni šport 🙂 Sledil je odhod v hostel, kjer smo se namestili in skuhali pozno kosilo. Seveda nismo pozabili na družabne igre (čistilka, morilec, …)

2.  dan:
Vremenska napoved: komsi – komsa. Odločili smo se, da se odpeljemo proti Trstu (Costiera, Napoleonica). Med vožnjo se je sonce poskušalo prebiti skozi oblake. Najprej smo se pripeljali do plezališča Costiera, kjer je bil razgled božanski, če odštejemo oblake. Vendar brez malice v plezališče ne gre. Šli smo v trgovino, ki smo jo kar nekaj časa iskali. Po razmisleku pa nam je bolj dišala Napoleonica (bližji dostop do avta) v primeru padavin. Tako smo se pripeljali v Napoleonico, napakirali (plezalna oprema, malica, sami sebe) in odšli proti prvim sektorjem. Začelo je rositi. Ogled skale in 180° zasuk proti avtomobilom. Malica pri kombiju oz. v prtljažniku kombija, vse je enkrat prvič :). Čakali smo, da se nas dež usmili in nas spusti v skale, vendar žal temu ni bilo tako. Odpeljali smo se do trgovine in nakupili vse potrebno za piknik (kosilo). Seveda je sledil še družabni del.

3. dan:
Sonce! Jeee…. sonček je in mi smo skuštrani. Hitro smo pojedli zajtrk, napakirali vse v avtomobile, povedali nekaj za Koper TV (dali intervju) in se odpravili proti Napoleonici. Brez oblačka, pogled na morje in v daljavi še na Trst. SUPER. Našli željeni sektor in kar po hitrem postopku vstopili v smeri. Plezanje cel dan, nove smeri, predvsem  dolge (okoli 30m). Plezali vse od 5c pa vse do 7a. Kratko in jedrnato: …. SUPER DAN. Utrujeni in s pekočimi blazinicami smo morali še preveriti kako toplo je morje. Odpeljali smo se do Trsta, kjer smo spoznali, da smo Slovenci še dobri vozniki 😉 in najbolj pogumna “naša Jana” je preverila, kako toplo je morje. Utrujeni smo se odpeljali proti domu

ZAKLJUČEK:
Priprave so bile super, le lepo vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno. 3-dnevne priprave pa smo vseeno izkoristili maksimalno. Seveda ne gre pozabiti, da so nekateri oz. velika večina letos prvič plezali v skali in se šele privajali na malo drugačen način plezanja.