Split (HR) 2018

26. aprila 2018 smo se s tekmovalci odpravili na priprave v Split. Na spodnji povezavi si lahko ogledate ujete foto utrinke s priprav, spodaj pa preberete kaj smo počeli :).

KLIKNI ZA OGLED VSEH SLIK

1. DAN:

Skupinska slika pri predoru Sveti Rok

Končno je napočil dan za odhod na priprave. Pot je potekala brez večjih zapletov. Med vsemi postanki smo se ustavili tudi pri predoru Sv. Rok, kjer smo izkoristili čudovito okolico za skupinsko fotografiranje. Po krajšem postanku je sledila pot naprej do Splita. Namestili smo se v apartmaje in se odpravili na lov za hrano. Večerja je bila po mnenju tekmovalcev izvrstna. Za zaključek je sledil še kratek sprehod do morja, tuš po napornem dnevu in družabni večer. Kmalu pa spat in nabrati nove moči za prvi plezalni dan.

2. DAN:

Prvi plezalni dan! Zjutraj smo se prebudili v sončno in toplo jutro. Po jutranjih opravilih smo se odpravili v 5 min oddaljeno plezališče Marjan. Agave, kaktusi, borovci, morje, topli oziroma vroči sončni žarki… skratka idila nas je pričakala v plezališču. Sončna krema je na letošnjih pripravah nepogrešljivi element, prav gotovo bomo prišli za odtenek ali dva bolj rjavi nazaj.

Plezalno gledano je bil dan uspešen. Plezali smo različne smeri, nekatere daljše, nekatere krajše. Samozavest pri vpenjanju se počasi vrača nazaj 🙂

Zaliv pod plezališčem Marjan

Tekom dneva smo ves čas pogledovali proti zalivu pod nami – morje je bilo ob vročini tako vabljivo, da smo se po koncu plezanja odpravili tja. Skok v morje, to pa je bila osvežitev in pol. Še spominska slika, sušenje na soncu in pot nazaj do apartmajev, kjer je sledil čas za učenje in večerjo. Kaj pa nas čaka zvečer? Hm…

3. DAN:

Plezališče Marjan ob sončnem vzhodu

Zaradi visokih temperatur in močnega sonca smo se odpravili v plezališče ob 7 uri. Priprtih oči in počasnega koraka zaradi zgodnje ure, smo prispeli do izbranega sektorja. Preplezali smo že nekaj smeri, ko nas je sonce obsijalo s prvimi jutranjimi žarki v naravnem parku Marjan. Po napornem plezanju smo utrujene mišice in razgreto kožo ohladili v spodnjem zalivu. V upanju da zabrišemo “delavske” rokave zaradi majice smo se še malo nastavljali sončnim žarkom na obali. Na poti do apartmaja še kratek skok po hrano v trgovino in malo učenja in je bila večerja na mizi. Dan zaključujemo z večernim sprehodom in drugim delom iskanja sladoleda v mestu.

4. DAN:

“Tekmovalna piramida” v zalivu; v ozadju plezališče Marjan

Dan za počitek smo izkoristili za malo daljši spanec. Po zajtrku smo zamesili testo za pico in skočili na bližnjo plažo. Voda primerne temperature za grajenje človeške piramide, ki je tekmovalcem seveda uspela (slike najdete na zgornjem linku ali pa na našem FB profilu :)). Izmučeni od vode so čisto sami pripravili vsak svojo pico in pri tem uživali, kljub gneči v kuhinji. Pice so uspele odlično in naši želodčki so bili “nabasani”.

Skupinska slika na splitski rivi

Nato je napočil čas za pospravljenje kuhinje in učenje in pa krajši popoldanski počitek. Zvečer sprehod do splitske Rive, starega mestnega jedra, Dioklecijanove palače…

 

5. DAN:

Plezanje ob kulturni dediščini 15. stoletja

Rana ura, mrzla ura. Tudi danes smo se po dnevu počitka zgodaj zjutraj odpravili v plezališče. Prva preplezana smer nas je opomnila na naporne plezalne dneve, saj smo že čutili utrujene in pekoče blazinice. Nekateri so se ob tej “neznosni” bolečini ustavili, spet drugi pa grizli dalje ob zavedanju, da je to naš zadnji dan v plezališču Marjan in tam pustili zadnje atome moči. Prvih nekaj ur so nas ob plezanju spremljali oblaki, ki so pomagali pri težjih problemih v skali. Neumornih 8 ur v plezališču smo nagradili s korajžnim skokom v hladno vodo, ki nam je pognala kri po žilah. Napočil je čas za večerjo in ogled sončnega zahoda. Čaka pa jih še skrivnost v kuhinji… zanima nas njihova reakcija.

P.S.: Čajne žličke, ki so se “izgubile” prvi dan, smo našli (še sreča!). Obstaja možnost, da bomo jedrsko elektrarno Krško spravili na boben, saj imamo apartmaje veš čas osvetljene kot Las Vegas, tudi z lučko iz hladilnika XD.

6. DAN:

Deep water solo odprava

Zjutraj hiter zajtrk, pakiranje in pospravljanje apartmaja. Oblečen kopalni kostim in stare plezalke za zadnje dejanje naših priprav – odprava na deep water solo. Po slabih dveh urah sonca, skale in vode smo se osušili, pomalicali in odpravili na dolgo pot domov. Priprave smo zaključili uspešno, s precej preplezanimi smermi, novimi izkušnjami v žepu in veliko dobre volje pa vendar utrujenega telesa.

Zahvaljujemo se tudi jeseniškemu podjetju Trias, d.o.o., ki nam je omogočilo ugodno izposojo kombija, da smo lahko več tekmovalcem omogočili priprave. Hvala tudi celotnemu trenerskemu štabu za odlično izvedbo!