Balvanska tekma DP v Kamniku

                                 Tinka

Pretekli vikend je v Kamniku prvič potekala tekma za državno prvenstvo. Na krajših, a  zapletenih balvanskih problemih so nastopile tudi naše članice, ki so dosegle naslednje rezultate.
cicibanke:  6. mesto: Tinka in 14. mesto: Liza
ml. deklice: 23. mesto: Rosa
st. deklice: 13. mesto: Mija in 22. mesto: Neža

Naslednje tekma jih čaka prihodnji vikend – DP Slov. Bistrica.

Težavnostna tekma DP – Škofja Loka

Rosa v drugi smeri

Po kratki  tekmovalni pavzi smo se pretekli vikend mudili v Škofji Loki, kjer je potekalo državno tekmovanje v težavnostnem plezanju. Na tekmi je nastopilo 5 članic našega odseka.
V kategoriji cicibanke je Tinka končala na 9. mestu, Liza pa na 12. mestu.
Pri ml. deklicah je Rosa kljub osvojenemu vrhu v drugi smeri (edina) na koncu stopila na nehvaležno 4. mesto.
V kategoriji st. deklice je Mija v prvi smeri pokazala suvereno plezanje in si priplezala svoj prvi finale in na koncu zasedla 14. mesto. Neža je plezanje končala na 21. mestu.

 

Prihodnji vikend nas čaka tekma v Kamniku (balvani).

Sprememba izdajanja računov

V letošnjem letu uvajamo novost pri izstavljanju računov za mesečno vadbo. Položnice se bodo izstavile proti koncu meseca za tekoči mesec. Sklep je bil soglasno sprejet na upravnem odboru ŠPO.

Hvala za razumevanje,
ekipa ŠPO Jesenice

Balvanska tekma za DP

5 jeseniških tekmovalk je plezalo na tekmi državnega prvenstva v balvanskem plezanju. Tekma je potekala na novo urejeni balvanski steni (Log Dragomer). Na njej je naše tekmovalke čakalo od 8 pa vse do 10 balvanskih problemov. Balvanski problemi so bili precej težji, kot smo jih vajeni iz Zahodne lige. Punce so se v mrazu borile do izteka časa in pokazale vztrajnost ter dosegle naslednje rezultate:
cicibanke: 9. mesto: Tinka in 13. mesto: Liza
ml. deklice: 22. mesto: Rosa
st. deklice: 19. mesto: Mija in 24. mesto: Neža

Pri cicibankah in ml. deklicah nam je v nekaj balvanih zmanjkal kakšen dodatni centimeter 😉
Po treh tekmovalnih vikendih, naše tekmovalke naslednji konec tedna čaka zaslužen predah. V oktobru nas ponovno čakajo tri tekme državnega prvenstva (2x težavnost in 1x balvani).

Ne zamudite, prihodnji vikend (29. in 30. september) bo v Kranju potekal svetovni pokal, ki si ga lahko ogledate v živo ali preko TV zaslonov.

Prva tekma ZL 2018/2019

Pretekli vikend se je odvila prva tekma v sklopu Zahodne lige (ZL) 2018-2019.  Balvanska tekma je potekala v Vipavski dolini, natančneje v Vipavi.
Na 10 različnih balvanskih problemih (na kategorijo) se je pomerilo 16 jeseniških tekmovalcev.  Najuspešnejši so bili Liza s prvim mestom, Špela s tretjim mestom v kategoriji ml. cicibanke. V kategoriji ml. dečki si je Maj priplezal bronasto medaljo!  Čestitke tudi vsem ostalim tekmovalcem. Naslednja tekma  ZL bo prihodnje leto – januar 2019.

Vse ostale rezultate si lahko ogledate tukaj.

3. mesto: Maj
1. meto: Liza in 3. mesto: Špela

Prijateljska tekma – vipavski VJLB 2018

10 balvanskih problemov, prijateljska tekma, dobro vzdušje in super organizacija, vse to je poskrbelo, da je bilo 9 naših članic utrujenih ob koncu dneva.  V najmlajši kategoriji je Liza osvojila 1. mesto, tik za njo pa je na zmagovalni oder (2. mesto) stopila tudi Špela. Tinkara je plezanje končala na 5. mestu. V kategoriji st. cicibanke je Sara za las zgrešila zmagovalni oder in plezanje končala na 4. mestu. Pri mlajših deklicah nas je zastopala Tinka, ki je plezanje končala na 6. mestu.  Kategorija st. deklice je bila številčno najmočnejša z našo udeležbo, kjer so punce osvojile naslednja mesta: 4. mesto: Rosa, 5. mesto: Neža, 6. mesto Maša in 7. mesto: Amadeja. Čestitke vsem!

Fotografija osebe Å po Jesenice.
ogled

Prihajajoči teden pa nas že čaka naslednja tekma –  1. tekma Zahodne lige (Vipava).

Zaključek iRCC lige

Medtem, ko nekateri že pridno “čofotate” in ste z  možgani na off so se 4 naše članice pomerile na težki mednarodni tekmi v sosednji Avstriji, ki spada pod iRCC ligo. Na vikend tekmi, kjer so se tekmovalci v dveh dneh borili v treh disciplinah (težavnostno, hitrostno in balvansko) je na koncu pustila nasmeh na obrazu Lizi Babič, ki si je s suverenim nastopom na zadnji tekmi priplezala skupno 3. mesto. Prav tako je bila uspešna tudi Rosa Rekar, ki je skupno stopila na 6. mesto v zelo številčni konkurenci.
Vsem skupaj čestitamo za vse nastope na mednarodnih tekmovanjih, saj smo si na koncu kot klub priplezali odlično 6. mesto od 125 klubov iz  7 različnih držav.


Vse ostale rezultate si lahko ogledate tukaj.

Tabor 2018 in skok v poletne počitnice

Pred odhodom na dopust smo organizirali tabor  za vse otroke. Na tabor smo se odpravili v Vipavo, kjer smo 4 dni preživeli v hotelu “Pod zvezdami” – spali smo v šotorih. Poleg plezanja v naravnem plezališču smo si dneve popestrili z raznimi delavnicami, druženju – spoznavanju in spletanju novih oz. še močnejših vezi. Na taboru ni manjkalo dobre volje, smeha in odklopa od napornega šolskega leta 2017/2018. Mi smo v poletne počitnice zakorakali z uspešno zaključenim taborom in z mislijo, da se kmalu spet vidimo oziroma nekateri bi rekli: “ko se zopet  srečamo”.

Tabor 2018

 

 

          Imejte s soncem obsijane in s            pozitivo posute poletne dni!