Vipava 2014

1.dan:
Sonce še ni pokukalo izza oblakov, mi pa smo že stali na železniški postaji. Nekateri še malo zaspani, drugi že polni energije. Na vlaku imeli cel vagon zase, saj je bil pravi živ – žav. Po nekaj urni vožnji prispeli končno do Vipave, kjer nas je čakalo še najtežje opravilo ta dan. Postaviti je bilo potrebno “tavelke” šotore. Uspeli smo. Utrujeni od vožnje, postavljanja šotorov in razpakiravanja smo napolnili želodčke in si naredili samo našo zastavo – zastavo tabora. Čas bo počasi za spanje…NEEE… oja pa gremo počasi zobke umit pa v spalke…. NEEE…. kmalu se je slišalo iz šotorov samo še grrr….grrrr… 🙂

2.dan:
Jutranje prebujanje, zajtrk, pakiranje za v plezališče. Za nekatere je bilo to prvo plezanje v skali. Celo dopoldne in pol popoldneva smo preživeli v skali. Splezali veliko smeri za začetek z lažjo oceno, da se privadimo na plezanje v skali. Po napornih urah v plezališču nas je v kampu že čakalo popoldansko kosilo oz. večerja. Utrujeni ? Ja, trenerji, otroci pa kar niso pa niso hoteli spat…. (“Seveda ne, če so pa cel čas jedli sladkarije”). 🙂 Po večerji smo se igrali (nogomet, prstomet) in imeli lov na zastavo, ki so nam jo ukradli. Zastavo dobili in se odločili, da stražo bomo naredili.

3.dan:
Ponovno ustali, napolnili želodčke in nahrbtnike. Odšli v plezališče. V plezališču plezali nekoliko težje smeri. Po nekaj urnem plezanju se odpravili v kamp, kjer nas je čakalo kosilo. Po kosilu smo si naredili majice za spomin na tabor. Sledil je zadnji večer, ki se je malo zavlekel, saj smo se malo zaklepetali, zapeli in zaplesali.

4.dan: A že domov gremo? Je bilo prvo jutranje vprašanje. Počasi pospravljali naš prostor, pomagali so tudi starši. Za konec pa smo s starši odšli v plezališče, kjer smo jim pokazali kako smo plezali vse dni.

Kljub slabi vremenski napovedi se nismo dali in nismo odpovedali tabora. Naredili smo prav, saj na taboru nismo imeli dežja. Tabora se je udeležilo 14 otrok v spremstvu 2 inštruktorjev, 1 športnega plezalca, 2 kuharic in 1 “animatorja”.

S tabora smo odšli zadovoljni in nasmejani, polni novih dogodivščin. Upamo, da se bo kmalu ponovilo…. Utrinke s tabora si lahko pogledate TUKAJ.