Tekmovanja

BOŽIČNO-NOVOLETNA TEKMA

Božično-novoletna tekma je postala tradicija na Jesenicah in je nadpomenka športnemu druženju v prazničnem duhu in uspešnemu zaključku koledarskega leta. Tekmuje se v hitrostnem športnem plezanju – sodeluje lahko vsak.

ZAHODNA LIGA

Zahodna liga v športnem plezanju je bila vzpostavljena z namenom, da se tudi otroci, ki plezajo rekreativno, preizkusijo s svojimi vrstniki. Prijave na tekmo bodo mogoče preko spletnega obrazca pod zavihkom “Prijava na tekmo”, ki se nahaja v zavihku “Tekme”.
V kolikor obrazca za želeno tekmo ni več na voljo, je možna naknadna prijava na tekmi in sicer v lastni režiji, običajno pol ure pred začetkom tekmovanja za posamezno kategorijo.
POMEMBNO OBVESTILO: Najmlajša kategorija U8 (mlajši cicibani, cicibanke) nima končne razvrstitve. Na listi rezultatov bodo sicer razvrščeni po vrstnem redu od najboljšega navzdol. Vsi prejmejo diplomo. Cilj je, da se najmlajših ne razvrsti že takoj na vstopu v svet tekmovanj in da tudi slabši ohranijo voljo za nadaljnje tekmovanje, napredovanje in razvoj.

iRCC LIGA

Mednarodna liga v športnem plezanju, kjer tekmujejo športni plezalci iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške. Tekmovanja se odvijajo na območjih, iz katerih prihajajo tekmovalci.

DRŽAVNO PRVENSTVO

Tekem državnega prvenstva se udeležujejo najboljši športni plezalci s celotne Slovenije. Tekme potekajo ločeno v balvanskem in težavnostnem športnem plezanju.