3 kolajne iz Ljubljane na Jesenice

Aprilsko vreme, nedelja, mi pa na predzadnji tekmi ZL. Tekma je potekala na visoki plezalni steni v Ljubljani (Plezalni center Ljubljana). Dolge smeri, težki gibi, koncentracija od začetka do konca, vse to in še kakšno malenkost so naši tekmovalci izkusili na težavnostni tekmi. Med mlajšimi cicibankami se je naša “ustaljena” tri peresna deteljica tudi tokrat odločila držati skupaj. Liza je osvojila bronasto medaljo, Tinkara je stopila takoj za zmagovalni oder (4. mesto), Špela pa na 5. mesto. V kategoriji ml. cicibani je Rene športno prenesel sodniško napako, ki ga je stala zlate medalje. Na koncu je osvojil odlično, a ne čisto pošteno bronasto medaljo.
V kategoriji st. cicibanke je Sara pokazala, da se z borbenim plezanjem lahko kosa z najboljšimi in na koncu je zasedla 6. mesto. Maša A. je s svojim suverenim nastopom pokazala, da ni daleč za najboljšimi in tako plezanje končala na 15. mestu.
Pri mlajših dečkih je Maj odlično opravil s prvo smerjo. Zaradi manjših napak v drugi smeri se je na koncu uvrstil na 7. mesto.
Tinka in Ivana sta tekmovali v najbolj številčni kategoriji – ml. deklice. Tinka je s suverenim in borbenim nastopom plezanje končala na 5. mestu. Ivana, ki ji prva smer ni bila ravno pri srcu, je svojo končno uvrstitev popravila v drugi smeri in na koncu dosegla 21. mesto.
Pri starejših deklicah smo imeli 4 predstavnice. Rosi je bronasta medalja “ušla” za 4 sekunde (delitev iste višine, zato šteje čas), tako je zasedla 4. mesto. Mija je plezanje končala na 5., Neža na 13. in Maša na 15. mestu.
Pri starejših dečkih imamo dva predstavnika – bratranca Emila in Ajdina. Tokrat sta odlično opravila s prvo smerjo, nekoliko slabše pa z drugo, kar je Emilu prineslo 7., Ajdinu pa 13. mesto.
Laura se je po nekoliko daljši odsotnosti vrnila v tekmovalne vode in osvojila srebrno medaljo v kategoriji kadetinje.
Pri kadetih je Miha plezal odlično, vendar za “oprimek” premalo za zmagovalni oder, a se je na koncu vseeno veselil 4. mesta.
Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za borbenost in premagano višino! #zaspojesenicenivisinaproblem

Športno prenesel sodniško napako in ponosno prejel bronasto medaljo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *