Zadnja tekma ZL Šenčur 2019

Visoka, previsna stena v Šenčurju na kateri je potekala zadnja tekma v sklopu ZL 2018/2019. Na tekmi je nastopilo 17 naših tekmovalcev, ki so zastopali jeseniški klub. Vsi so pokazali odlično plezalno tehniko in predvsem napredek skozi celotno sezono. Če potegnemo “črto” čez celotno sobotno dogajanje. Smeri so bile za odtenek prelahke, kar je privedlo do velikega števila delitve mest. Na koncu je štel čas. Kljub borbi in odličnemu plezanju pa smo zaradi počasnejšega (a tehnično dovršenega) plezanja izgubili kar 5 medalj. V kategoriji ml. cicibanke sta Liza in Špela obe smeri priplezali do vrha, a na koncu končali na 4. in 5. mestu. Tinkara je plezanje končala na 11. mestu. Rene je v svoji kategoriji (ml. cicibani) osvojil 5. mesto. Pri starejših cicibankah sta tekmovali Sara in Maša A., ki sta plezanje končali na 4. in 11. mestu. V kategoriji ml. deklice je Tinka z osvojeno tretjo najvišjo višino v smeri (zaradi časa) plezanje končala na 5. , Ivana pa na 19. mestu. Maj je v kategoriji ml. dečki osvojil 11. mesto.
Izredno plezanje je danes prikazala Mija, ki je v kategoriji st. deklice obe smeri preplezala do vrha in s tem stopila na najvišjo stopničko! 🥇👏 Ne tukaj pa ni odločal čas. Rosa, ki si je delila 3. mesto je plezanje na koncu (zaradi časa) končala na 6 . mestu, Neža, Amadeja in Maša B. pa so osvojile 11., 13., in 16. mesto. Pri starejših dečkih je Emil stopil med najboljših 8, saj je plezanje končal na 7. mestu, Ajdin pa je bil na koncu 14.
Enaka zgodba kot Tinki se je ponovila tudi v kategoriji kadeti, kjer je tudi Miha tekmovanje zaključil na 4. mestu.

Res je, da čas tokrat ni bil na “naši strani”, pa vendar so tekmovalci prikazali odlično tehniko plezanja in vzdržljivost, kar je bistvo pri težavnostnem plezanju.

Vse ostale rezultate si lahko preberete na uradni strani ZL 2018/2019.

Mija: 1. mesto na tekmi in skupno 3. mesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *