Zaključek DP 2019 (PDK)

Pretekli vikend je v Kranju potekalo tekmovanje v balvanskem in težavnostnem plezanju. Na tekmi smo imeli šest predstavnic.
Na petkovo popoldne so se v težavnosti pomerile cicibanke in ml. deklice. V kategoriji cicibank sta nastopili Liza in Špela, ki sta tekmovanje končali na 6. in 10. mestu. V skupnem seštevku DP je Liza osvojila 6. , Špela pa 10. mesto (21 tekmovalk). Pri mlajših deklicah sta nastopili Tinka in Ivana. Tinka je tekmovanje zaključila na 5., Ivana pa na 19. mestu. V skupnem seštevku DP je Tinka stopila tik za zmagovalni oder (4. mesto), Ivana pa debitantsko sezono zaključila na 24. mestu (30 tekmovalk).
V večernem delu smo spremljali tekmovanje v balvanskem plezanju za st. deklice, kjer sta nas zastopali Mija in Rosa. Po izjemni predstavi na balvanih sta tekmovanje končali Mija z 9. mestom, Rosa s 14. mestom. Po skupnem seštevku balvanskih tekem je Mija osvojila 10. mesto, Rosa pa z nastopom na eni sami tekmi 21. mesto (23 tekmovalk).

V nedeljski borbi so se najprej znašle cicibanke in st. deklice. Cicibanke so se pomerile v balvanih, st. deklice pa v težavnosti. Pri cicibankah sta se do konca borili Liza in Špela. Liza je na koncu osvojila 8. mesto, 12. mesto pa Špela. Po skupnem seštevku treh balvanskih tekem sta na koncu osvojili 10. mesto Liza in 14. mesto Špela (21. tekmovalk).
Na veliki plezalni steni v Kranju, kjer poteka tekma za SP, sta nastopili Mija in Rosa. Rosa je plezanje končala tik za finalom (12. mesto). Mija pa si je priplezala finale, kjer je po borbeno – odplezani finalni smeri osvojila 10. mesto. V skupnem seštevku DP v težavnostnem plezanju sta osvojili 10(Mija) in 11. mesto (Rosa) od 22. tekmovalk. V popoldanskem delu dneva je sledilo še tekmovanje za ml. deklice v balvanih. Na tekmi je nastopila Tinka, ki je na koncu osvojila 11. mesto, v skupnem seštevku pa 17. mesto (27 tekmovalk).


Puncam iskrene čestitke za prikazano v sedaj že “pretekli” sezoni. Punce si zaslužijo počitek, a vendar jih čaka še tekma ZL, ki bo v nedeljo, 8.1 2. 2019 v sklopu ZL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *